KPN biedt gratis WiFi op Schiphol

Gepubliceerd op: 16-12-2010

Iedereen op Schiphol kan vanaf vandaag een uur per dag gratis gebruik maken van het WiFi-netwerk van KPN op de luchthaven. Het betaalde systeem blijft daarnaast bestaan.

De nieuwe service heet ‘Free WiFi’, de betaalde variant wordt ‘Premium WiFi’ genoemd. KPN biedt gebruikers van deze service de mogelijkheid om te internetten met hogere snelheden. Ook kunnen zijn gratis printen in één van de KPN Internet Centers op Schiphol, en eventueel gebruikmaken van een bedrijfsnetwerk (VPN). WiFi is op Schiphol beschikbaar op de hele luchthaven, voor- en achter de paspoortcontrole.

Smartphones

KPN richt zich met de gratis WiFi-verbinding ook op smartphones. In persbericht waarin de dienst wordt aangekondigd noemt KPN smartphones- en tabletgebruikers expliciet als doelgroep. Velen zullen de ervaring hebben dat mobiel internet via UMTS of HSDPA niet altijd even vlekkeloos verloopt op drukke plaatsen, zoals Schiphol. De service van KPN zal daarom voor velen een uitkomst zijn om de saaie uurtjes tussen inchecken en instappen door te komen.


Tags:
tag wifiwifi


Bron: NieuweMobiel.NL

Tags