Wetenschappers maken gebruik frequentiebanden tot 100GHz mogelijk

Gepubliceerd op: 27-11-2010

Wetenschappers hebben door middel van nieuwe algoritmes en tools het mogelijk gemaakt dat data op hogere frequentiebanden kan worden doorgegeven dat tot nu toe mogelijk was. De nieuwe frequentiebanden lopen tot 100GHz, claimen zij.

De hogere frequentiebanden zijn beter toegerust op het overbrengen van grote hoeveelheden data over grote afstanden op een chip, claimen wetenschappers van het door de EU gesubsidieerde project Icestars. Medewerkers van het project komen uit wiskundige instituten, softwarebedrijven en Infineon en NXP.

Het onderzoek werd enige jaren geleden gestart om het gebruik van hogere frequenties mogelijk te maken. Huidige technologie├źn werken niet goed met hogere frequenties. Het duurt vaak jaren voordat wetenschappelijke doorbraken leiden tot zaken die in het dagelijks leven merkbaar zijn. De techniek moet het maken van chips op termijn makkelijker maken. De noodzaak voor het doorvoeren van grotere hoevelheden data komt volgens de wetenschappers voort uit het feit dat chips in de toekomst veel meer data krijgen te verwerken.


Tags:
tag 100ghz100ghz tag frequentiesfrequenties


Bron: tweakers.net

Tags