"Jongeren kiezen voor mobiel internet"

Gepubliceerd op: 24-11-2010

Onder jongeren tussen de 18 en 27 jaar oud wordt mobiel internet steeds belangrijker. Dat blijkt uit een onderzoek van Opera, verricht onder 300.000 gebruikers van Opera Mini, de internetbrowser voor mobiele telefoons. Opera presenteert vandaag Opera’s State of the Mobile Web.

De meeste van de Opera Mini-gebruikers tussen de 18 en 27 jaar oud surfen meer met hun mobiel op internet, dan dat ze met hem laptop of desktopcomputer doen, zo blijkt uit het onderzoek. In Nigeria, Zuid-Afrika en Indonesië zegt zelfs 90 procent van de ondervraagden vooral de mobiele browser te gebruiken om mee te internetten.

Een opvallende uitkomst van het onderzoek is dat in landen met een grote smartphone-dichtheid, het aantal mobiele surfers lager ligt. In deze landen (Polen, Duitsland, de VS en Brazilie) wordt vooral met de vaste computer op internet gesurft. In minder welvarende landen blijkt Opera Mini toch de meest gebruikte browser om het internet te bezoeken. Opera Mini is een op Java-gebaseerde browser die op de meeste telefoons kan worden geïnstalleerd.


Tags:
tag onderzoekonderzoek tag jongerenjongeren


Bron: Connexie

Tags