KPN en Telfort kampen met storing

Gepubliceerd op: 16-11-2010

Klanten van Telfort en mensen die betalingen via iDeal wilden uitvoeren bij webwinkels hebben dinsdag hinder ondervonden van een kabelbreuk. Bij KPN hebben een aantal klanten last gehad van het uitvallen van een netwerkverbinding.

De breuk in een kabel van telecomaanbieder Telfort was ontstaan tijdens werkzaamheden bij de A2. Klanten van Telfort konden als gevolg van de breuk soms niet internetten of bellen via de vaste lijn.

De storing deed zich voor in: Almere, Amersfoort, Almelo, Harderwijk, Haarlem, Maarssen, Maastricht, Spakenburg, Sittard, Uden, Weert.

iDeal

ING liet dinsdagmiddag via Twitter weten dat het iDeal-verkeer tussen banken en webwinkels door de kabelbreuk verstoord is en dat er soms geen betalingen konden worden gedaan. Een woordvoerder van de bank heeft de problemen tegenover NU.nl bevestigd.

Later bleek dat ING zelf ook last had met internetbankieren. Rond 16.00 waren alle problemen, zowel bij iDeal als bij ING, weer opgelost.

KPN

Landelijk hadden een aantal zakelijke KPN-klanten last van het uitvallen van een netwerkverbinding. Klanten konden soms niet internetten en de websites waren niet of slecht bereikbaar. Ook was het mobiele internet in verschillende regio"s niet of slecht bereikbaar.


Tags:
tag storingstoring tag kpnkpn tag telforttelfort


Bron: NU.nl

Links

Tags